Végre, végre, végre! Újra jár az 1-es villamos Szegeden!

Ám sajnos meg kell jegyeznünk azt is, picit magyar módra indult el. Több hónapot csúszott ugyanis a felújítás. Ennek részben oka volt az időjárás, részben az is, hogy Szeged közműtérképei – hogy is mondjam szépen – egy kalap szart nem értek, a vezetékek, csövek után minden négyzetméteren nyomozni kellett. Eredetileg a rekonstrukció első és második ütemének 2009. november 15-re, illetve 2009. december 3-ra kellett volna befejeződnie. Ehhez képest...

 

De legalább most már újra menetrend szerint jár!

Mégsem lehet neki szívből örülni. A felújított pálya a Kossuth Lajos sugárúton nagyon hangos, a Boldogasszony sugárúton ahhoz képest szinte némán suhannak a Tatrák. Viszont a Rókusi kör necces. Több villamosvezető is elmondta, ott mintha nem 1435 milliméter lenne a nyomtávolság, a szűk ívben az az érzésük, hogy szinte a sínkoronán megy a forgóváz és csak a másik oldali vezetősín tartja ívben a járművet.

Ez lehet az oka annak is, hogy a Tarjáni hurokfordulóban megmarad a „villamosalbérlet”. A Bengálik ugyanis képtelenek arra, hogy ívben maradjanak a pályán,a 4-es vonalon szolgáló Tatrák pedig azért nem tudnak még bemenni a Pulz utcai remízbe, mert még mindig nincs kész rendesen a „fűtőház”, így csak az 1-es Tatrái járnak be esténként, illetve vonulnak ki onnan.

Hát így koptatja nyolc hónap után gumikerék helyett újra vaskerék a síneket a belvárosban, nem jár tovább a terelt villamospótló, befejezte szolgálatát a ronda kék busz. Azért egy-két képet készítettem róla az utolsó napon. Kellemes(?) nosztalgiázást!  Lesz ez még szebb, jobb is

Szerző: gszlaszlo  2010.05.09. 14:54 4 komment

Címkék: szeged tatra villamos felújítás szkt 1 es villamos nagyprojekt rókusi csomópont

A bejegyzés trackback címe:

https://szegeditomeg.blog.hu/api/trackback/id/tr61985939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stratez 2010.05.10. 17:25:12

De azért remélem, majd az önkormányzati választások előtt egy nappalra is marad valami szalagátvágásra való Botkának...

nemlak 2010.05.10. 17:55:58

@stratez: Csak annyi, mint Kósának, ahol még 3 évet csúszik a villamos projekt, pedig idén kellett volna átadni.

Lord of the Fing 2010.05.13. 09:55:09

Ne haragudj, hogy megkérdem, de a cikkben leírt hülyeségeket egyedül sikerült kitalálnod, vagy valaki sugalmazza őket?
süti beállítások módosítása