Több mint fél éve tart Szegeden a tömegközlekedési nagyprojekt – mondjuk így – megvalósítása. Ennek egyik része az 1-es vilamosvonal felújítása, a Kossuth Lajos sugárút–Rókusi körút–Vásárhelyi Pál út kereszteződésében egy lámpás körforgalom megépítése, illetve innen a 2-es villamosvonal továbbépítése Makkosház felé.

 

 

A határidőket többször(ösen) módosítani kellett. Most a legutóbb kialkudottat sem sikerül tartani. Hiszen a március Szegeden idén elvileg nemcsak madárcsicsergést hozott volna, hanem újra járó 1-es villamost is. Már elsején. Ám nagyon úgy néz ki, hogy nem sikerül befejezni a Rókusi csomópontot és a Kossuth Lajos sugárutat. Vagy csak én vagyok túlságosan pesszimista?

 

A legújabb verzió szerint két-három hét csúszás várható. Amit lassan senki sem hisz már el. Ahogy réges régen nem érdekel már senkit, miért, kinek a hibájából tart itt a beruházás – illetve a politikusokat és a sleppjüket nagyon is érdekli, de egy átlag szegedinek, legyen az autós, vagy a közösségi közlekedési eszközöket használó városlakó, az lenne a fontos, ha végre újra járnának a Tatrák az 1-esen.

Galériák és a felújítás induásakor autós szemmel készült videó megtekinthető alant, vagy hol.

 

 

 

 

 

Szerző: gszlaszlo  2010.02.28. 13:35 Szólj hozzá!

Címkék: szeged tömegközlekedés villamos felújítás közösségi közlekedés szkt 1 es villamos nagyprojekt rókusi csomópont

A bejegyzés trackback címe:

https://szegeditomeg.blog.hu/api/trackback/id/tr161796838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása