Nem, inkább Brian, de ami a lényeg, hogy még mindig élek.

Hiszen az eggyel korábbi posztban ezt írtam: „A voksok 43 százalékát begyűjtve végül a környezetbarát festés győzött, második (32 százalék) a napfényes, harmadik a modern (15 százalék), negyedik (10 százalék) pedig a hagyományos variáció lett. Azt kell mondjam, szerencsére. Mert bár nem erre a festésre, hanem a hagyományosra voksoltam – szerintem legyen egységes színű a járműpark –, de abba minden bizonnyal belehaltam volna, ha a napfényes festés győzött volna. („Vendégolvasóknak” mondom: Szeged valamilyen tévedés folytán a napfény városának gondolja magát. Ez a nyári negyven fokokban valóban így is van, de ahol lehet ezt a nevekben is kihangsúlyozzák. Így lett Napfényfürdő [muhaha] a legújabb félig készen átadott fürdőkomplexum is, de van kemping, bevásárlóközpont, autósiskola, ingatlaniroda – hirtelen ennyi jutott eszembe. Szóval névadáskor, színvilágban satöbbi a napfény valahogy mindig előjön, és ott le is állnak a városlakók, illetve a tervezők – használjunk nagy szót – kreatívok, sajnos.)”

Erre mi történik? Mégis a napfényes győzött!

 

Azért, mert – ahogy a delmagyar.hu is írja – „a négy felkínált lehetőségből az internetes szavazáson még a zöld-szürke kombináció vezetett, de a postán és a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatain leadott szavazatok megfordították a helyzetet. Kis előnnyel a napfényes, azaz sárga-fehér színkombináció győzött a zöld-szürke előtt.”

Hát... Erre mondják, hogy, mit is?

Úgyhogy sikerült ezt is a szűklátókörűséggel, pitiánerséggel, kis- és nyárspolgársággal – itt nagyon hosszú, ehhez hasonló minősítések jönnének még – tönkretenni.

Ja és hagy ne mondjam: itt az újabb szavazás, amelyben az M43-as hídjának is lehet nevet adni. Ide is sikerült beválasztani a lehetséges nevek közé a Napfényt is, úgyhogy nem kétséges, mi lesz a neve az autópálya Tisza-hídjának. Egyébként, ha Radnótiról neveznék el, az legalább ilyen borzalmas lenne...

Úgyhogy elhatároztam: gerillaakcióra gyűjtök. Ez így persze már nem az, de ez most lényegtelen. Ami fontosabb, fejembe vettem, hogy Szeged összes kivezető útján a várostáblát le fogom ragasztani Napfény és Napfény vége matricákkal. Hátha egyszer véget ér az a sötét éjszaka, ami a névadás területén Szegeden, illetve Napfényben honol.

Jah, ha már Briant említettem: 

Szerző: gszlaszlo  2010.04.22. 23:12 3 komment

Címkék: szeged tömegközlekedés villamos közösségi közlekedés szkt 1 es villamos 2 es villamos pesa

A bejegyzés trackback címe:

https://szegeditomeg.blog.hu/api/trackback/id/tr251944024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyelv-ész 2010.04.24. 10:03:21

Most a színtervvel, vagy az elnevezésével van bajod? Ha Méhecskének vagy Sárga Irigységnek nevezték volna, és úgy lett volna befutó, akkor rendben volna?

Egyébként a mostani kék-sárga Ikea színterv szerintem nagyon ronda, a meglévő villamosokat is nyugodtan átfesthetnék erre az új napfényesre... izé... méhecskésre.

L K Gyula 2010.04.24. 22:49:03

Szegeden milyen színűek voltak eredetileg a villamosok, mert szerintem azt a hagyományt kellene követni. A villamos is a város és az utcakép része, és ha az alakjuk változik is a korral (bár nem mindig előnyükre) a színükkel lehetne jelezni a folytonosságot.
Budapesti vagyok, és nehezményezem, hogy a hannoveri és a Combino villamosok nem a hagyományos színekben pompáznak. (Bár legalább sárgák.)
A budapesti villamosok színei a huszas évek óta hagyománnyá váltak, amely hozzátartozik a városhoz.

Lenry 2010.04.25. 10:46:57

"Szeged valamilyen tévedés folytán a napfény városának gondolja magát"

Szeged tényleg a napfény városa, mert egész egyszerűen itt a legmagasabb a napsütéses órák száma (egész pontosan Gyálaréten)
plusz a napfényről az emberek vidám és barátságos dolgokra asszociálhatnak.

tessék előbb tájékozódni és csak azután demagógkodni.
süti beállítások módosítása